Zayıflatan Yiyecekler

Yaz ayları bitti, e tabi kilolarımıza dikkat etme süresi de bitti. Kış aylarına girmeye başladığımız şu günlerde kilolar yavaş yavaş alınmaya başlandı. Yaza daha çok vakit var diye düşünüp yiyeceklerimize dikkat etmediğimiz o günler geldi çattı. Oysa kilo vermek sadece güzel ve fit bir vücuda sahip olmak için önemli değildir. Sağlıklı ve dinç bir vücut öncelikle hastalıklardan korunmak için önemlidir. Peki bazı yiyeceklerin zayıflamanıza yardımcı olduğunu biliyor muydunuz?

Alınan fazla kilolar sadece dış görünüşümüz için değil, sağlıklı bir yaşam sürmemiz için de önemlidir. Fazla kilolar kanserden, kalp hastalıklarına kadar bir çok hastalığı tetikleyen önemli faktörlerden biridir. Fakat özellikle kilo vermek için aç kalmak son derece yanlış bir yöntemdir. Bunun için zayıflatan yiyecekleri beslenme alışkanlıklarımızın içine gün boyu dahil etmemiz gerekir. Zayıflatan yiyecekler için hem tok tutan besinler hemde sağlık veren besinler olarak nitelendirmemiz yanlış olmayacaktır. Zayıflatan ve yağ yakan besinler gün boyu size tokluk hissi yaratacağı için daha kolay ve sağlıklı bir şekilde zayıflamanıza yardımcı olacaktır. Zayıflatan yiyecekler ve tok tutan besinler olarak sınıflandırılan bazı besinler metabolizmayı hızlandıracak ve gün boyu yaktığınız kalori miktarını arttırarak kilo vermenizi sağlayabilir. Tok tutan besinler sayesinde metabolizmanın hızlanması daha kolay kilo vermek için mucizevi bir yöntemdir.

Zayıflamaya Yardımcı Olan Bazı Yiyecekler;

Süt

süt badem

Kalsiyum bakımından zengin olan süt, özellikle yağsız veya az yağlı tüketildiğinde metabolizmayı olumlu yönde etkiler. Tokluk hissi yaratması açısından da bilinen süt, zayıflatan yiyecekler listesinde üst sıralarda yer alır. Özellikle akşamları acıkıyorsanız ve uyuyamıyorsanız bir bardak süt içerek yatmanız açlığınızı bastıracaktır.

Zeytinyağı

Kandaki kötü kolesterolün düşmesine de yardımcı olan zeytinyağı, zayıflamak içinde önemli besin kayaklarından biridir. Vücudunuzdaki fazla yağın atılmasını ve kolay yağ yakımını destekleyici özelliğe sahiptir.

Portakal, Greyfurt

greyfurt

Portakal, greyfurt ve limon gibi C vitamini bakımından zengin meyveler kilo vermeyi kolaylaştıran yiyeceklerdendir. Bu yiyecekler yağın vücutttan daha kolay çözülmesini ve atılmasını sağlar. Yeme düzeninizi değiştiremiyorsanız da bu yiyeceklerin; özellikle greyfurtun her yemekten sonra tüketilmesi kilo vermenize yardımcı olacaktır. Ayrıca iyi bir protein kaynağı olan greyfurt, tok hissetmenizi sağlar.

Yeşil çay

İçerisindeki besin değeri sinir sisteminin ve beynin daha çok çalışmasını sağlar. Bu nedenle dinlenirken daha kolay kilo verme yöntemidir. Yeşil çay, vücudu bir çok hastalıklardan korumanın yanında yağ yakımını da arttıran içeceklerden biridir. Günde içilen beş bardak yeşil çay, normalde vereceğiniz kiloları iki katına çıkarabilir.

Doğal Yumurta

köy yumurtası

B12 bakımından zengin olan yumurta, vücuttaki yağların çözülmesini sağlar; ayrıca metabolizmayı da hızlandırır. Kahvaltıların vazgeçilmez besin değeri olan yumurta, tokluk hissi veren yiyeceklerden biridir. Kahvaltılar kilo vermek için önemli öğünlerden; bu nedenle de yumurta hem tok tutma hemde yağların yakılmasını sağlaması açısından önemli yiyeceklerden biridir.

Organik Ceviz

ceviz

Sağlık açısından da önemli olan ve çoğu hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunan ceviz, zayıflamaya yardımcı olan yiyeceklerden biridir. İçerisindeki Omega-3 kaynağı ile yemeklerinizin arasında 2-3 tane ceviz yemek kilo vermenize yardımcı olacaktır.

Bal

bal

Vücudunuzun ihtiyacı olan direnci ve sağlığı veren besinlerden en önemlisi de Bal’dır. Bal, diyet yaparken ihtiyacınız olan tatlı miktarını organik olarak giderecek ve aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olacaktır. Ayrıca bal, yağın vücuttan ve hücrelerden daha kolay atılmasını sağlar.

Sirke

sirke

Metabolizmayı hızlandıran ve bu nedenle hızlı yağ yakımını sağlayan sirke, açlık hissini de bastırır. Tokluk veren yiyeceklerden biri olan sirke, öğünler arasında gereksiz ve fazla atıştırmaları önler.

Esmer Pirinç

esmer pirinç

Esmer pirinç ve diğer tüm tam tahıllı gıdalar yağ depolamayı önler. Az miktarda tüketildiğinde bile kilo vermeyi ve yağların vücutta yer etmesini önlemektedir. Esmer pirinç, doyurucu etkisine rağmen düşük kalorili besinler arasındadır.

Baharat

baharat

Yemeklerin vazgeçilmezleri baharatların yağların yakılmasında ve daha kolay kilo vermenizde etkili olduğunu biliyor muydunuz? Yemeklerin içine lezzet katması için koyduğumuz baharatlar, daha çok su tüketmemize neden oluyor. Bu da özellikle daha fazla sıvı alımının sağladığı kilo vermede oldukça etkilidir. Ayrıca baharatlar, sağlık açısından da önemli besinlerden biridir.

Elma

elma sepeti

Vitamin ve mineral bakımından zengin olan elma, lifli yapısı sayesinde tokluk hissini uzatır. Kalori bakımından da düşük olan elma, vücudunuz ve cildiniz içinde önemli meyvelerden biridir. Elma, kandaki glikoz seviyesini düzenleyerek vücudun kaybettiği enerjiyi geri kazandırmada etkilidir.

Benzer Yazılar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Son Yazılar

Gıda İsrafı Önlenebilir mi?

Gıda israfı konusunda ne kadar bilinçlisiniz? Topraktan sofranıza gelene kadar besinlerin hangi işlemlerden geçtiğini biliyor musunuz? Dünya'da bu konuda farkındalık...

İklim Değişikliğinin Tarımdaki Etkileri

[vc_row][vc_column][vc_video link="https://youtu.be/fyB2sXz1lvQ?t=54"][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]İklim değişikliğinin tarıma etkileri ve bazı tarımsal faaliyetlerin iklim değişimdeki etkisi nelerdir? Tarım, iklim değişikliklerine yol açan sera gazı...

Çocuklarda Doğa Eksikliği Sendromu

Ben küçükken babamın gül serası vardı. Bir dönem seralara hastalık vurmuş ve güllerin hepsi ölmüştü. Seradaki çiçekler sökülmeden önce kuzenimle...

Çöp Gıda : Yediklerinizin Ne Kadar Farkındasınız?

Bu yazı hem bir kitap tavsiyesi hem de beslenme rutinimizdeki çöp gıda ile ilgili. Sinan Canan’ın birçok kitabını okumuş biri...

Gıdanın Geleceği: Bilinçli Tüketmek

Gıdanın geleceği hakkında sizin de endişeleriniz var mı? Monokültür tarım ile çeşitliliği kaybediyoruz, endüstriyel tarım sayesinde gıdaya anında ulaşabiliyoruz hatta...

Fazlalıklardan Kurtulma Sanatı: Sadeleşmek

Birçok ülkede yaşam biçimi olarak benimsenen minimalizm maddiyatın yanı sıra manevi anlamda da sadeleşmemizi ifade ediyor. İkigai, Hygge olarak isimlerini...

Ağaçların Faydaları Nelerdir?

Haberleri açtığımızda dünyanın dengesinin bozmamız, hektarlarca yanan ormanlar veya maden ocakları için zehirlenen topraklar, kirlenen içme suları, ısı artışı ile...

Hayatımızın Devamlılığı İçin Arıların Önemi

Bahar aylarında havanın ısınması ve çiçeklerin açmasıyla ortaya çıkan arılar ekosistemin şüphesiz en  önemli canlıları. Farklı türleri bulunan arıların önemi...